Peperdure Mislintat-miskoop alweer weg: 'Akkoord over huurdeal'

Georges Mikautadze staat voor een tijdelijk vertrek bij Ajax. Zijn oude werkgever FC Metz heeft een volledig akkoord bereikt met de Amsterdammers over een huurperiode van de 23-jarige aanvaller, zo meldt L'Équipe.

De Franse sportkrant spreekt over 'de terugkeer van de koning'. De verwachting is dat de huurdeal op korte termijn wereldkundig wordt gemaakt. Het is naar verluidt de bedoeling dat Mikautadze op 29 december aansluit bij de selectie van Metz.

Trainer László Bölöni hoopt op een hereniging met Mikautadze. "Georges heeft het niet makkelijk gehad in Amsterdam. Hij mag altijd terugkeren, want dit was een kans die hij niet mocht laten lopen. Ik hoop echt dat hij nu weer terug wil keren", aldus de Roemeen.

Mikautadze maakte vorig seizoen diepe indruk bij Metz. De Georgiër was goed voor 24 doelpunten en negen assists in veertig officiële wedstrijden, werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Ligue 2 en dwong met Metz promotie af naar de Ligue 1.

Afgelopen zomer maakte Mikautadze voor zestien miljoen euro de overstap naar Ajax, maar van een gelukkig huwelijk is nooit sprake geweest. Mikautadze kwam pas 338 minuten in actie, verdeeld over negen wedstrijden. Daarin maakte hij geen enkele treffer en gaf hij ook geen assists. De aanvaller is daarom ook opgenomen in ons flopelftal van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers