AZ-fans schrikken van vliegprijzen en willen zelf vliegtuig huren voor Manchester Utd.-uit

Twee supporters van AZ zijn zo geschrokken van de vliegprijzen, dat ze nu een vliegtuig willen huren voor de uitwedstrijd tegen Manchester United in de Europa League. Fans Walter en Robin denken dat het goedkoper is om zelf naar Engeland te vliegen, samen met meer supporters uit Alkmaar. 

“Als de datum bekend is wanneer ze moeten spelen, schiet de prijs van tickets omhoog. Zo simpel is dat", zegt Robin in gesprek met NH Nieuws. Een vliegtuig voor zes personen bleek te duur: 16.000 euro. "Uiteindelijk blijkt een vliegtuig voor 185 passagiers een prima prijs op te leveren: 295 euro per persoon. Er is ook nog een andere optie waar je de kaarten erbij kunt kopen."

"Van heel wat bedrijven kreeg ik geen reactie. Maar van een paar wel. Meer heb je niet nodig", zegt Robin. Hij heeft inmiddels twee offertes binnen. “Ik heb nu één vinger en ga voor de hele hand." Van de 180 plekken in het vliegtuig zijn er nu 40 gereserveerd. "Ik ga niet zelf bijlappen. Maar binnen een half uur zijn de eerste veertig plekken al vergeven. Ik heb er vertrouwen in dat het het hele vliegtuig zo vol zit."