Lionel Messi mist Cristiano Ronaldo in Spanje: "Zullen mensen niet snel vergeten"

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo worden vaak gezien als de beste voetballers ter wereld. De twee speelden jarenlang tegen elkaar in de Primera Division, maar sinds het vertrek van CR7 naar Juventus is dat verleden tijd. Messi, die nog altijd bij FC Barcelona speelt, mist de ontmoetingen met de Portugees.

"Het was een speciale strijd, dat zal altijd zo blijven", aldus de kleine Argentijn tegen DAZN. "Het was een strijd die jarenlang doorging en het is zeker niet eenvoudig om zo lang, een zo'n hoog niveau aan te tikken." Door het vertrek van Ronaldo is Messi een concurrent kwijt. "Maar deze concurrentiestrijd zal niet snel worden vergeten."

Speciaal tintje

De Argentijn vergeet die strijd zelf ook niet snel. "Toen Cristiano nog bij Real Madrid speelde, waren de duels tegen hen altijd erg speciaal. Door zijn aanwezigheid zat er een speciaal tintje aan", legt de aanvaller uit.  "Ik waardeerde de sportieve rivaliteit. En ook op persoonlijk vlak vond ik het een mooie strijd. Ik denk ook dat de mensen er veel plezier aan hebben beleefd."