Cillessen zag mokerslag van Frank de Boer niet aankomen: "Snap hier niets van"

Jasper Cillessen zag totaal niet aankomen dat hij het EK zou missen wegens zijn positieve coronatest. "Deze klap is enorm en zal heel lang nadreunen", zegt de 32-jarige doelman van Valencia in een reactie tegenover De Telegraaf. Frank de Boer besloot Cillessen thuis te laten en Marco Bizot van AZ mee te nemen naar het EURO 2020.

Cillessen heeft corona

"Door mijn besmetting zit ik opgesloten in mijn appartement. Ik heb me nog nooit zo machteloos, boos en verschrikkelijk gevoeld. De pijn zit hem vooral in het feit dat ik deze mokerslag niet zag aankomen. Bij de bekendmaking van de EK-selectie was ik nog zijn eerste keeper. Hij wist toen al dat ik positief getest was. Vervolgens zei hij zondag in Portugal dat ik direct bij de groep zou aansluiten als de uitslag van mijn dagelijkse sneltest negatief was en die van de daaropvolgende PCR-test ook. Desnoods zou ik na het trainingskamp pas aanhaken. Ik heb écht geen idee wat er is veranderd. Ik heb ook nooit iets anders gehoord. Totdat de bondscoach me dinsdag belde. Dat maakt het extra wrang."

Verkoudheidsklachten

"De regels staan het ook toe om keepers tijdens het toernooi te vervangen en er was nog tijd zat! Ik heb vanwege corona één dag verkoudheidsklachten gehad, maar verder 0,0 problemen. En dan wordt er nu gezegd dat ik niet fit ben? Daar zullen de bondscoach en ik het nooit over eens worden."

Oranje speelde woensdag met 2-2 gelijk tegen Schotland (samenvatting)