Mohamed Ihattaren flink geroerd door column Wim Kieft: "Bedankt topper, tranen in mijn ogen"

Hoewel Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf toch vooral kritisch was op Mohamed Ihattaren heeft het de ex-PSV'er flink geraakt. Op Instagram laat de nog altijd pas 19-jarige Ihattaren weten flink ontroerd te zijn door de column van Kieft: "Dank Willem, ik krijg tranen in mijn ogen van uw column. Ik ga er alles aan doen om uw woorden waar te maken."

Kieft nam het aanvankelijk voor Ihattaren op, die bij Sampdoria vooral aan zijn lot werd overgelaten: "Het is doodzonde dat de carrière van het talent Mohamed Ihattaren tussen wal en schip dreigt te vallen. Het verbaast mij trouwens niet dat hij bij Sampdoria aan zijn lot werd overgelaten zoals hij vertelt. Dat is vaak het lot dat je treft als je bij kleinere Italiaanse clubs terechtkomt. Het getuigt van een slechte begeleiding van Mino Raiola dat hij iemand van 19 jaar op de laatste transferdag van PSV naar Juventus laat gaan en direct doorstuurt naar Genua."

Toch was Kieft ook kritisch op Ihattaren, die het seizoen vermoedelijk zal afmaken bij FC Utrecht: "Het moet uit jezelf komen om ergens te willen slagen en daarvoor alles opzij te zetten. Dan loop je niet zomaar weg als het even tegenzit. Dat geeft je toch het idee dat iemand niet weet wat topvoetbal inhoudt. Uiteindelijk is het een treurig verhaal. Ihattaren traint nu dan met Gerald Vanenburg, maar als die jongen het licht zelf niet ziet, dan wordt het niets. Wie zich ook met hem bemoeit."

Toch raakte de column van Kieft Ihattaren enorm: "Tranen in mijn ogen"