Dessers zet deur weer open: "Nu is vier miljoen veel, maar misschien verandert dat in de zomer"

Cyriel Dessers heeft nog altijd geen definitief afscheid genomen van Feyenoord. De Rotterdammers waren bereid om vier miljoen euro te betalen, maar de optie werd niet gelicht door de salariseisen van de aanvaller. Volgens de Nigeriaanse Belg is dat echter niet de reden.

Vorig seizoen was duidelijk dat de transfersom van vier miljoen euro niet haalbaar was voor de Stadionclub. "Feyenoord gaf op dat moment al aan dat dat veel te veel was", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Vier miljoen was het bedrag dat ze vorige zomer aan al hun transfers samen hadden uitgegeven. Ze hadden nooit gedacht dat ze een jaar later vier miljoen zouden willen betalen voor één speler die al 27 is en waarschijnlijk nooit voor het dubbele of het driedubbele verkocht zou kunnen worden".

Dit seizoen liep uit op een sprookje voor Dessers. "Ik heb iets laten zien. Dan hopen verschillende mensen dat het er toch van kan komen. Elk interview kreeg ik de vraag wat er zou gebeuren. Maar ik wist het oprecht niet. Ik was heel gelukkig in Feyenoord. Voor het eerst zat ik bij een club waar ik het niet erg zou vinden de rest van mijn carrière te blijven. Dat was een mooi gevoel dat ik koesterde". Hij ontwikkelde zich van supersub naar cultheld toe in De Kuip.

Het leek dan ook een formaliteit dat KRC Genk en Feyenoord definitief zaken gingen doen. "Daarin is gebleken dat het puur sportief wel klikte, maar dat je op een gegeven moment botst op de financiële realiteit. Op 31 augustus 2021 was vier miljoen heel veel geld voor Feyenoord en dat is het nu nog steeds. Misschien verandert dat later in de zomer als ze enkele goeie spelers hebben verkocht. Maar op dit moment is het nog altijd te veel".

Volgens Dessers waren zijn salariseisen niet het daadwerkelijke struikelblok. "Ik vind het jammer dat het daarop wordt gespeeld, want ik denk niet dat het daarover gaat in dit verhaal. Ik vroeg een loon dat marktconform is. Mensen weten dat niet, maar ik heb redelijk stevig ingeleverd om bij Feyenoord te kunnen komen. Voor mij is het financiële nooit prioritair geweest, maar ik kan natuurlijk niet jaren blijven inleveren", besluit hij.

Feyenoord-doelman vertrekt