Feyenoord-aanwinst Szymanski op 'heftige wijze' afgemaakt in Rusland: "Nazi"

Sebastian Szymanski verruilde Dinamo Moskou deze week voor Feyenoord en de reden waarom hij wilde vertrekken, wordt hem in Rusland niet in dank afgenomen. Szymanski komt zelf uit Polen en omdat dat land goede banden onderhoudt met Oekraïne, wilde hij door de oorlog niet langer in Rusland voetballen.

Omdat hij vanwege de oorlog vertrekt, wordt hij nu dus kapot gemaakt in Rusland, zo melden de Poolse journalisten Sebastian Staszewski en Pawel Smolinski in gesprek met RTV Rijnmond: "In Rusland wordt hij nu veel genoemd door Russische journalisten die hem afschilderen als een nazi omdat hij vanwege de oorlog uit Rusland vertrekt. Het is behoorlijk heftig allemaal. Het was heel duidelijk dat hij weg wilde uit Moskou. Om principiële redenen, vanwege de band tussen Polen en Oekraïne," begint Pawel Smolinski.

Verrassende stap

De kans dat de 23-jarige middenvelder terugkeert naar Rusland is nul: "Szymanski gaat in ieder geval niet meer terug. Hij heeft al zijn spullen daar weggehaald en heeft zijn appartement al opgezegd", laat journalist Sebastian Staszewski weten. Dat Szymanski naar Feyenoord vertrekt, komt ook voor de journalist als een verrassing: "Hij had ook interesse van clubs als Sevilla, teams uit Engeland en Hertha BSC maar hij kiest nu voor Feyenoord. Dat was best een verrassing voor ons. Vanuit zijn management begrijp ik dat dit een hele bewuste keuze is. Één of twee seizoenen het bij Feyenoord laten zien en dan de stap naar één van de Europese topcompetities maken."