Van Geel blijft bij Feyenoord: "Ik ben hier nog niet klaar"

De kritiek op Martin van Geel neemt toe, maar hij is niet van plan om te vertrekken bij Feyenoord. De technisch directeur begrijpt waar de kritiek vandaan komt, maar stelt dat hij de laatste jaren goed werk heeft verricht in Rotterdam. 

"Iedereen moet beseffen waar Feyenoord precies staat. Waar komt de club vandaan en wat is er nu werkelijk mogelijk", zegt de beleidsbepaler in gesprek met De Telegraaf. "Het salarisbudget is per seizoen één miljoen euro omhoog gegaan, maar blijft nu twee jaar hangen op 18 miljoen. Het is dit jaar opnieuw bevroren. Tegelijkertijd stijgen de totale lasten van de club. Dus het wordt alleen maar uitdagender."

"Natuurlijk zijn door de goede jaren de verwachtingen omhoog geschroefd", gaat Van Geel verder. "Soms word je slachtoffer van je eigen succes. Dat laatste klinkt wat zwaar, maar ik ben hier nog niet klaar." De td zegt dat hij gesteund wordt door de directie en de raad van commissarissen. "De werkomstandigheden moet je aanvoelen. Ik snap dat voor de buitenwereld het scorebord leidend is. Maar bij Feyenoord is het echt teamwork. Ik heb bij bijna al mijn vorige clubs wel steun gevoeld, maar bij Feyenoord is de steun enorm."

Wisselvallig seizoen 

Feyenoord speelt een wisselvallig seizoen, erkent Van Geel. "Thuis goed, uit niet. Ik zoek geen excuses, maar vind het jammer dat we door allerlei blessures nooit met de ideale elf hebben gespeeld. Kritiek op deze club mag, daar kunnen we goed tegen, maar het moet wel binnen proporties blijven."