Erik ten Hag denkt er niet over om Steven Berghuis thuis te laten voor Feyenoord - Ajax

Ajax gaat op 19 december op bezoek bij Feyenoord en dat wordt een pikant duel voor Steven Berghuis, die afgelopen zomer de overstap maakte van Feyenoord naar Ajax.  Op het moment is het nog onduidelijk of er publiek aanwezig mag zijn bij De Klassieker, maar ook als dit het geval is, neemt Erik ten Hag zijn pupil gewoon mee naar De Kuip.

In gesprek met Voetbal International geeft Ten Hag zijn mening over de situatie: "Natuurlijk gaat Berghuis mee als daar publiek bij is. Kom op, waarom zouden we dat niet doen? Bang? Als zijn veiligheid niet gewaarborgd kan worden, moeten we helemaal niet gaan. Het is Feyenoord-Ajax, dus het is ook op heel Ajax gericht. Het gaat erom hoe wij daar als team, en Steven zelf, mee omgaan. Ik denk dat iedereen hier blij is met hem. En hij zelf ook. Hij heeft het ongelofelijk naar zijn zin, ook vanwege de manier waarop wij voetballen. Hij speelt ook in een rol die hem heel erg ligt. Ik zie hem groeien en denk dat er nog rek in zit."

'Goed werk bij Feyenoord'

Verder overspoelt de trainer van Ajax de concurrent uit Rotterdam met complimenten: "Ik had wel verwacht dat Feyenoord ons tot nu toe kon bijbenen. Ik vind dat de technisch directeur van Feyenoord een heel goede selectie heeft samengesteld voor een goede trainer. Dan krijg je dit. Ook PSV heeft een mooie selectie staan."