Feyenoord-stadion De Kuip vraagt gemeente om financiële hulp

De directie van Stadion Feijenoord en de gemeente Rotterdam voeren overleg over financiële steun. Wethouder Van Gils van Financiën heeft dit bevestigd tegenover RTV Rijnmond.

Het stadion van Feyenoord heeft veel last van de coronacrisis. De inkomsten zijn weggevallen en de rekeningen gaan gewoon door, waardoor de hulp van de gemeente is ingeroepen. "Wij hebben een gesprek waarin zij met redelijke open boeken zeggen: 'Het kan zo zijn dat we ergens in het najaar vast gaan lopen in een betalingsprobleem.' Dan gaan we praten, zoals we dat ook met andere instellingen doen", aldus Van Gils.

"Dan gaan we kijken wat voor maatwerk we kunnen leveren. Soms is dat een overbruggingskrediet en soms is het misschien een renteloze lening over een periode. Of soms is het, hey, misschien kunnen wij wel zorgen dat je geld kan verdienen. Doordat we opeens parkeerplekken huren of dingen organiseren, die in plaats komen, waardoor je inkomsten hebt", aldus de wethouder. Van Gils benadrukt: "Er is geen steunaanvraag van de voetbalclub Feyenoord. Het gaat vanuit het stadion. Zij komen mogelijk in een overbruggingsperiode geld te kort. Het stadion doet beroep op de regelingen die er al zijn. De KNVB is ook bezig met regelingen, maar dan voor de clubs."