Handdoek nog niet in de ring gegooid door Ajax; Ihattaren hervat training met Vanenburg

Mohamed Ihattaren leek in een rap tempo op weg te zijn naar de uitgang bij Ajax, maar de handdoek lijkt nog niet helemaal in de ring te zijn gegooid. Gerald Vanenburg was in een eerder stadium al enorm belangrijk voor de middenvelder en is door de Amsterdammers opnieuw aangehaakt, zo laat de club weten aan de NOS.

Ihattaren traint individueel met de oud-voetballer. Onder zijn leiding verdiende hij een huurtransfer van het Italiaanse Juventus naar de Nederlandse kampioen. In de voorbereiding maakte 20-jarige Utrechter opnieuw indruk met een aantal doelpunten en assists en leek trainer Alfred Schreuder niet meer om hem heen te kunnen, maar toen ging het opnieuw mis.

De NOS meldt dat het vooralsnog onduidelijk is hoe het precies gaat, maar een terugkeer binnen afzienbare tijd lijkt hoogst onwaarschijnlijk. Ajax is echter nog wel bezig met Ihattaren en weigert om op dit moment al op te geven. "We hebben nog geen concreet antwoord op de vraag wanneer hij weer aan kan sluiten. Over de inhoud van gesprekken met hem doen wij geen uitspraken", laat een woordvoerder weten.

Ihattaren beschikt echter nog steeds over een huurovereenkomst met Ajax en dat betekent dat de huidige samenwerking tot 31 december van dit jaar loopt. "Ruim voor die tijd moet Ajax aan Juventus laten weten of al dan niet gebruik wordt gemaakt van de optie tot koop die in de huurovereenkomst is opgenomen", stellen de Amsterdammers. 'En wat doet een club met een huurspeler die het nauwelijks kan inzetten en wiens huurcontract in de winterstop afloopt? De deur naar de uitgang staat wagenwijd open', besluit de NOS.