Ajax stelt bestuurders mogelijk aansprakelijk voor transferchaos

Ajax houdt de optie open om de directie en Raad van Commissarissen aansprakelijk te houden voor het gevoerde beleid afgelopen seizoen. Dit betekent dat er vooralsnog geen goedkeuring wordt gegeven voor het gevoerde beleid, zo is het punt van de agenda gehaald, wat doelt op een decharge. 

Het agendapunt zou besproken worden op de aandeelhoudersvergadering van Ajax op 17 november, maar is nu dus weggehaald. Het lopende onderzoek naar de transfers die Sven Mislintat bij de Amsterdammers deed, is de opgegeven reden. De directeur haalde Borna Sosa via een makelaarskantoor dat aandeelhouder is van zijn bedrijf, naar Ajax. 

In een statement laat Ajax het volgende weten. "Sinds 27 september 2023 loopt een onafhankelijk extern onderzoek door een forensisch accountant naar mogelijke belangenverstrengeling bij voetbaltransacties van Ajax waar voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat bij betrokken was. Aangezien de verwachting is dat de resultaten van dit onderzoek niet voor de AVA van 17 november 2023 bekend zijn, vinden directie en RvC het op dit moment ongepast om decharge te vragen aan de AVA. Om die reden is besloten de genoemde punten van de agenda te halen.” 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers