Ronald de Boer nieuwe ambassadeur WK 2022 Qatar

Terwijl Frank de Boer druk bezig is met de voorbereiding op het EK, is zijn broer Ronald de nieuwe ambassadeur geworden van het WK 2022 in Qatar. Het WK in Qatar kreeg de laatste maanden een hoop kritiek over zich heen, waar ook vingers naar de gebroeders De Boer werden gewezen.

Tussen 2004 en 2008 speelde Ronald de Boer als voetballer in Qatar. In zijn periode daar, bouwde hij een sterke band op met het land. Het WK van 2022 in het land kwam in opspraak door onmenselijke situaties. Bij de bouw van stadions zouden zo’n 6500 (gast)arbeiders zijn omgekomen. In Nederland raakte het WK vooral door een uitzending van Veronica Inside in opspraak.

De Boer betrokken bij projecten in Qatar

Voetbalfans, analytici en zelfs politici riepen op tot een boycot van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. “Ik heb goed nagedacht, want ik besef dat ik een hoop shit over me heen ga krijgen,” geeft De Boer aan in gesprek met de Volkskrant. Het komende halfjaar zal De Boer bij meerdere maatschappelijke projecten betrokken zijn. Hier zullen ook onder meer Samuel Eto’o, Tim Cahill, Xavi en Cafu bij betrokken zijn.

Na reacties van De Boer op de heisa rondom het WK in Qatar kreeg hij veel kritiek over zich geen. “Maar ik heb daar zeven jaar gewoond, en heus niet, zoals Johan Derksen roept, alleen maar rijkdom gezien. (..) Ik zie positieve sociale veranderingen, en die zullen door het WK alleen maar in een stroomversnelling komen. Hoe mooi is het als we straks kunnen zeggen: dat hebben we toch maar mooi geflikt, dat we door voetbal de wereld een stukje mooier hebben gemaakt?”

Ook interessant