‘Simons werd aangeboden bij Ajax, maar club zag af van transfer’

Xavi Simons werd door PSV tot ieders verbazing opgepikt bij Paris Saint-Germain en zijn transfer naar Eindhoven is een schot in de roos gebleken. Het had echter heel anders kunnen lopen, zo zou de middenvelder aangeboden zijn geweest bij Ajax. Dit weet Mike Verweij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf te vertellen.

Volgens Verweij zag de club echter af van de diensten van de middenvelder. “Zijn zaakwaarnemers hebben hem ook in Amsterdam aangeboden, maar daar zagen ze dat niet zitten.”  Verweij kan zich deels vinden in deze beslissing. “Je hebt hem nog niet heel veel aan het werk gezien op het allerhoogste niveau, aan de andere kant vertegenwoordigde hij ook de jeugdelftallen van het Nederlands elftal en had je hem ook wél kunnen zien. Dat heeft Ajax verkeerd ingeschat.”

Mogelijke terugkeer naar Franse hoofdstad

De middenvelder beschikt momenteel over een marktwaarde van zo’n 18 miljoen euro en ligt nog tot medio 2027 vast in Eindhoven, tenzij Paris Saint-Germain in de zomer een optie licht om hem terug te halen naar Parijs. In het overeengekomen contract staat namelijk een clausule waar de Franse topclub Simons voor 12 miljoen euro kan kopen.

Feyenoord-doelman vertrekt