Ten Hag komt op voor Tadic en roemt Ihattaten: 'Geweldige speler'

Dušan Tadić was afgelopen dé hoofdrolspeler tijdens PSV - Ajax. De aanvoerder van Ajax scoorde tegen het eind van de topper een penalty en stal daarmee een punt uit Eindhoven (1-1). Vlak daarna kreeg de Serviër het aan de stok met Denzel Dumfries. Er ontstond veel commotie rondom Tadic. Trainer Ten Hag neemt het op voor zijn aanvaller.

"Emoties, zeker in dit soort wedstrijden, lopen weleens hoog op. Daarna gaat er een streep onder en kijk je vooruit naar de volgende wedstrijd. Het is niet onbesproken gebleven, maar we gaan nu weer heel snel verder", gaf Ten Hag aan. "Emoties horen bij het voetbal, dat speel je met het hart. Na afloop zet je er een streep onder, ga je spreekwoordelijk gezegd een biertje met elkaar drinken en is het klaar. Het gaat weleens over de top, maar wij zijn topsporters: je wil het maximale bereiken."

Een andere hoofdrolspeler was de afwezige Mohammed Ihattaren, die uit de gratie is geraakt bij PSV. De middenvelder werd al eens in verband gebracht met Ajax. "Goede voetballers zijn altijd welkom, maar hij is speler van PSV", gaf Ten Hag aan. "Ik vind dat hij een geweldige speler is, ja. Hij is meer dan een goede speler, Mohamed is een fantastisch talent. Ik hoop dat hij dat weer gaat laten zien in Nederland."