WK 2022: deze WK-wedstrijden worden op vrijdag 25 november gespeeld

Alle landen zijn inmiddels in actie gekomen dit WK en dus is de tweede speelronde in de groepsfase aangebroken. We trappen af met Wales en Iran in Groep B, vervolgen 's middags het WK met gastland Qatar tegen Senegal in Groep A en daarna is het de beurt aan Oranje in diezelfde groep om het op te nemen tegen Ecuador. Engeland sluit de vrijdag af met hun duel in Groep B tegen de Verenigde Staten.

Wales - Iran (Groep B)

Wales en Iran treffen elkaar om 11.00. De mannen uit Wales trapten het WK af met een gelijkspel tegen de Verenigde Staten, door een benutte strafschop van Gareth Bale. Iran daarentegen heeft wat goed te maken en moet, na het 6-2 verlies tegen Engeland, een resultaat boeken om zicht te houden om de knock-outfase. 

Qatar - Senegal (Groep A)

De openingswedstrijd van het WK verliep anders dan gepland voor Qatar. Het gastland kan om 14.00 zich revancheren tegen Senegal, dat op hun beurt haar eerste wedstrijd dit WK tegen Oranje verloor. Beide teams moeten een goed resultaat boeken, willen zij nog tot het laatste moment meestrijden om een plek in de volgende ronde.

Nederland - Ecuador (Groep A)

Oranje opende het WK met een 0-2 zege op Senegal, maar dat ging allesbehalve gemakkelijk. Van Gaal is voornemens dat het beter moet en ziet in een Ecuador een geduchte tegenstander. De Zuid-Amerikanen kwamen gemakkelijk voorbij gastland Qatar. De aftrap staat gepland om 17.00 en beide landen zijn bij een overwinning zeker van de volgende ronde. 

Engeland - Verenigde Staten (Groep B)

Engeland kon haar WK-campagne niet beter beginnen tegen Iran. De Engelsen incasseerden weliswaar twee goals, maar kwamen niet in de problemen. De Verenigde Staten opende het toernooi met een gelijkspel tegen Wales . In Groep B sluiten Engeland en Verenigde Staten om 20.00 de vrijdag op het WK af.

Speelschema WK 25 november

Qatar Senegal Nederland Ecuador Wales Engeland Iran VS Amerika WK 2022