Vijf redenen waarom Jaap Stam recordaankoop Marcos Senesi MOET opstellen tegen Heracles Almelo

Feyenoord kent dit seizoen een moeizame start. Onder leiding van Jaap Stam kent het team een aantal hoogtepunten (knappe winst op FC Porto) maar ook een aantal dieptepunten met als voornaamste de 4-2 nederlaag tegen degradatiekandidaat Fortuna Sittard. Moet Jaap Stam zijn elftal omgooien en recordaankoop Marcos Senesi een basisplaats geven?


1) Een recordaankoop hoort in de basis te staan
Marcos Senesi is de recordaankoop in de clubhistorie van Feyenoord. De Rotterdammers betaalden maar liefst 7 miljoen voor de Argentijn en nooit werd er meer voor een aankoop afgetikt als voor Senesi. Voor de toekomst van Feyenoord lijkt het dan ook cruciaal te zijn om de Argentijn niet op de bank te laten verpieteren.


2) Het duo Botteghin-Van der Heijden is niet meer van deze tijd 
Feyenoord werd in het seizoen 2016/2017 kampioen met het succesvolle verdedigingsduo Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Inmiddels lijkt Feyenoord weer terug bij af en eindigde de Rotterdammers de afgelopen twee seizoenen op grote afstand van kampioen Ajax (2019) en PSV (2018). Vers bloed lijkt noodzakelijk.

Het duo Botteghin-Van der Heijden in betere tijden 👇


3) Geen woorden maar daden
Marcos Senesi liet tijdens zijn welkomstfilmpje duidelijk blijken goed bij Feyenoord te passen. De Argentijn weet wat er van hem verwacht wordt in Rotterdam en kende zijn beroemde voorganger Julio Ricardo Cruz. Geen “woorden maar daden” aldus Senesi.


4) Feyenoord kan wel wat “grinta” gebruiken
Ajax en PSV boekte de afgelopen seizoenen al succes met spelers uit Zuid-Amerika. In Amsterdam laten Nicolas Tagliafico en Lisandro Martinez wekelijks zien te voetballen met lef. PSV verkocht afgelopen zomer Hirving Lozano en ook de Mexicaanse buitenspeler stond bekend vanwege zijn doorzettingsvermogen. In Rotterdam hopen ze een speler aan boord te hebben met eenzelfde mentaliteit. Een beetje “grinta” kan geen kwaad in de Havenstad.


5) Marcos Senesi is bovenal een goede verdediger
Feyenoord heeft niet voor niets zeven miljoen euro neergelegd voor de Argentijnse mandekker. Bij San Lorenzo was Senesi één van de uitblinkers van het elftal en verdiende hij een toptransfer naar Rotterdam. Tijd voor een basisplaats, laten we maar zeggen!