Cillessen laat van zich horen na tumultueus weekend: "Een bloedhekel aan"

Jasper Cillessen was na zijn optreden op het veld en voor de camera het mikpunt van kritiek. Voetbalfans en analisten verweten de sluitpost van NEC 'oncollegiaal' en 'een naar mannetje' te zijn. Cillessen zelf spreekt in gesprek met Voetbal International de beweringen tegen: "Ik wil niet dat mensen over mij kunnen zeggen dat ik iemand tegenwerk. Daar heb ik een bloedhekel aan", aldus de goalie, die door VI werd uitgeroepen tot Speler van de Maand september.

Cillessen viel afgelopen weekend op door het incident met Santiago Giménez, waar hij met een uittrap de bal tegen de Mexicaan aanschoot. De Feyenoord-spits schoof de vrijgekomen bal binnen, maar scheidsrechter Gözübüyük had al gefloten. Giménez had Cillessen namelijk gehinderd bij zijn uittrap. Na afloop van de wedstrijd tussen NEC en Feyenoord kreeg Cillessen opnieuw de hoon over zich heen. Ditmaal van Rafael van der Vaart. De oud-international sprak bij Studio Voetbal over een 'oncollegiaal' interview en noemde de goalie, na eerdere ervaringen met hem, 'een beetje een naar mannetje'. 

Cillessen zelf vertelt tegen VI dat er geen sprake is van onderlinge strijd: "Ik vind het fantastisch voor Remko Pasveer, echt waar. Hij is een geweldige gozer om mee samen te werken. Van een keepersstrijd is intern ook niet echt sprake, alleen in de media welllicht. Wij als keepers kunnen het goed met elkaar vinden", aldus Cillessen, die goede hoop heeft op speeltijd tijdens het WK: "Ik weet wat de situatie is en ik hoef niet de wanhopen. De bondscoach wilde Remko (Pasveer, red.) aan het werk zien, ik heb een goede week gehad en we zitten in de Final-Four, dus het doel is bereikt", zegt de doelman tot slot.