Manchester United zegt trainingskamp in Midden-Oosten af

Manchester United heeft het trainingskamp in het Midden-Oosten afgezegd. De Engelsen maken zich zorgen over de veiligheid en daarom is besloten het verblijf te schrappen. De Mancunians gaan nu op trainingskamp in Europa. 

Het trainingskamp zou begin februari plaatsvinden, omdat United van 2 tot en met 16 februari geen wedstrijd heeft. Het Midden-Oosten was de bestemming, maar door de onveilige situaties in onder meer Irak en Iran wijkt de Engelse ploeg liever uit naar een andere verblijfplaats.

Belangrijker dan voetbal

Trainer Ole Gunnar Solskjær geeft tegenover Engelse media een duidelijke reden voor het schrappen van het trainingskamp: "Sommige zaken zijn nou eenmaal belangrijker dan voetbal. We hebben voor het trainingskamp gekeken naar locaties in het Midden-Oosten, maar dat gaat niet meer door. Ik weet nog niet wat we precies gaan doen, maar we blijven in Europa."

Ajax en PSV

Sinds de luchtaanval van de Verenigde Staten op het Iran, waarbij een Iraanse legergeneraal omkwam, is het onrustig in het gebied. Er werden meerdere raketten afgevuurd richting Amerikaanse doelen in Irak en vorige week werd er een vliegtuig uit de lucht geschoten. Ajax en PSV waren wél op trainingskamp in het MIdden-Oosten. Ajacied Sergino Dest vertrok vroegtijdig richting Nederland, omdat de Amerikaan zich niet veilig voelde.