Onana na terugkeer in het voetbal: 'Strijd en lijden'

André Onana werkte dinsdagavond zijn terugkeer in het voetbal af. De doelman van Ajax mocht na bijna een jaar afwezigheid weer eens plaats nemen onder de lat. Na tien maanden keepte Onana weer eens een wedstrijd, waarin hij zelfs de nul wist te houden.

Met Kameroen nam Onana het op tegen Ivoorkust, waar het 1-0 van wist te winnen. Daarmee deed Kameroen goede zaken in de play-offs voor het WK 2022 in Qatar. Op Instagram sprak Onana zich na de wedstrijden openhartig over zijn terugkeer op het voetbalveld. "Na een lange periode van strijd en lijden, geniet ik er weer van om voetballer te zijn en mijn land te verdedigen", begint de doelman. "Ik wil alle mensen bedanken die mij hebben vergezeld en mij kracht hebben gegeven op dit moeilijke pad."

Sinds 4 november van dit jaar mag Onana weer in actie komen voor zijn land en club. Het is nog maar de vraag of de doelman ook weer snel onder de lat van Ajax staat. Daar heeft Remjo Pasveer namelijk zijn basisplaats sterk verdedigt. Onana kreeg in oktober 2020 een schorsing opgelegd van twaalf maanden, maar zag deze in hoger beroep teruggedraaid worden tot 4 november.