Myron Boadu nadert persoonlijk akkoord met AS Monaco

Myron Boadu nadert een persoonlijk akkoord met AS Monaco, zo meldde transferspecialist Fabrizio Romano woensdagochtend. Daarnaast zit er ook 'progressie' in de gesprekken tussen AZ en Monaco. 

Fabrizio Romano meldt dat Boadu en diens zaakwaarnemer Mino Raiola, die bezig is om de deal af te ronden, in ieder geval dichtbij een akkoord is met AS Monaco. Het is niet duidelijk wat voor transferbedrag AZ krijgt voor de 20-jarige spits. De Alkmaarders zouden een bedrag van 15 miljoen euro verlangen. 

Boadu heeft bij AZ 88 wedstrijden gespeeld, waarin hij 38 keer scoorde. De spits kon ook rekenen op de interesse van Ajax, Bayern München, AC Milan, Juventus, Liverpool en Paris Saint-Germain. Het heeft er dus alle schijn van dat AS Monaco zijn nieuwe club gaat worden. In Frankrijk zal Boadu dan de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Wissam Ben Yedder, Kevin Volland en Pietro Pellegri.

Boadu lijkt niet de enige speler te zijn die gaat vertrekken bij AZ. Dinsdagavond werd bekend dat Calvin Stengs op weg is naar OGC Nice. Daarnaast lijken ook Marco Bizot, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners te kunnen vertrekken uit Alkmaar. Eerder vertrok Jonas Svensson al transfervrij naar Turkije.

Myron Boadu nadert persoonlijk akkoord met AS Monaco