Deze ploegen kan PSV treffen in de derde voorronde van de Champions League

PSV weet maandagmiddag waar het aan toe is in de Champions League. Dan wordt namelijk geloot voor de derde voorronde van het miljardenbal. Welke clubs kunnen de Eindhovenaren allemaal treffen? Voetbalflitsen brengt je een overzicht!

Afgelopen seizoen verzekerde PSV zich op de laatste speeldag van de Eredivisie van de tweede plaats door op bezoek bij AZ met 1-2 te winnen. Daarmee greep de club uit Eindhoven het felbegeerde ticket voor het voorportaal van de Champions League.

Mogelijke Champions League-tegenstanders PSV

PSV stroomt dit jaar in de derde kwalificatieronde van het miljardenbal in en moet daardoor twee clubs verslaan om het hoofdtoernooi te bereiken. In de derde voorronde behoren zes clubs tot de mogelijke tegenstanders: Servette FC (Zwitserland), KRC Genk (België), Panathinaikos (Griekenland), SK Dnipro-1 (Oekraïne), Sturm Graz (Oostenrijk) en FK TSC Backa Topola (Servië). Desondanks zitten er tijdens de loting maar vier balletjes in de bak, omdat Servette, Genk, Dnipro en Panathinaikos nog tegen elkaar spelen in de tweede voorronde. Die wedstrijden worden pas na de loting afgewerkt. Ook Olympique Marseille, SC Braga en Rangers FC gaan de koker in, maar deze clubs hebben net als PSV een geplaatste status en behoren dan ook niet tot de mogelijke tegenstanders.

Mocht PSV de derde voorronde overleven, dan stoot het door naar de welbekende play-offs. Welke ploegen kan de ploeg van Peter Bosz daarin allemaal treffen? De zes mogelijke tegenstanders uit de derde voorronde behoren wederom tot de kanshebbers, evenals Olympique Marseille, SC Braga en Rangers FC.

Speeldata

De heenwedstrijden in de derde voorronde van de Champions League vinden plaats op 8 en 9 augustus, de returns op 15 augustus. De eerste duels in de play-offs zijn op 22 en 23 augustus, de terugwedstrijden op 29 en 30 augustus.

Loting

De loting voor de derde voorronde van de Champions League begint om 12.00 uur en is live te volgen via de website van de UEFA. De loting voor de play-offs wordt op maandag 7 augustus verricht.

Champions League-campagne van PSV vorig jaar

Vorig jaar stroomde PSV ook in de derde voorronde van de Champions League in. Daarin was het Franse AS Monaco de tegenstander. In een bloedstollend tweeluik rekenden de Eindhovenaren na verlenging af met de Monegasken (3-4 over twee wedstrijden). In de play-offs stuitte PSV op het Rangers van toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst. De heenwedstrijd op Ibrox eindigde in 2-2, de return in het Philips Stadion werd door Rangers met 0-1 gewonnen. Zo slaagde PSV er, net als in 2019 en 2021, niet in om het voorportaal van de Champions League te overleven.

Samenvatting PSV - Rangers FC

Feyenoord-doelman vertrekt