Hugo Borst over Champions League-kansen Feyenoord: "Ik zet in op de halve finale"

Voetbalanalisten Hugo Borst en Marciano Vink denken dat Feyenoord dit seizoen erg ver gaat komen in de Champions League. Eerstgenoemde denkt zelfs dat de Rotterdammers in staat zijn om de halve finale van het miljardenbal te bereiken.

"Ik zeg misschien iets heel vreemds, maar ik denk dat Feyenoord heel erg ver gaat komen in de Champions League", vertelt Borst in De Eretribune van ESPN. "Dat horen ze in ieder geval wel te doen. Wat ik in de eerste helft tegen Lazio zag was zo godsgruwelijk goed. Daar hebben we allemaal van genoten".

"Je denkt: waar stopt dit?", vraagt de geboren Rotterdammer zich hardop af. "Ook als je weet dat Feyenoord van alle clubs met het jongste elftal in deze Champions League-campagne speelde. Ik heb dus de indruk, correct me if i’m wrong, dat Feyenoord heel ver kan komen. Ik zet in op de halve finale van de Champions League".

"Als ze alle wedstrijden thuis in De Kuip mogen spelen, dan geloof ik daar wel in", zegt Mario Been grappend. "Die thuiswedstrijden zijn voor Feyenoord natuurlijk een extreem voordeel. Als ze spelen in een kolkende Kuip kunnen ze zoveel meer. Ik ben ook naar de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid geweest, die wedstrijd konden ze dan niet winnen. Atlético vind ik ook niet de absolute top en er zitten natuurlijk wel clubs in de Champions League die extreem goed zijn".

Marciano Vink vond de wedstrijden van Feyenoord tegen Atlético Madrid en Lazio van een 'heel hoog niveau'. "Als je ziet hoe Feyenoord met elkaar samenspeelt en de power die ze uitstralen, dan denk ik oprecht dat dit Feyenoord heel ver kan komen in de Champions League. Wat ik me afvraag: halen ze liever daar de halve finale of ga je dan bij wijze van spreken voor winst van de Europa League? Ook de hele grote ploegen winnen niet zo makkelijk van dit Feyenoord. Iedereen weet exact van elkaar wat ze moeten doen en ze hebben een spits die elke week gretiger wordt".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers