Vos heeft grote ambities bij Ajax en benoemt droomclub

Silvano Vos heeft grote ambities bij Ajax. De 18-jarige middenvelder, die sinds dit seizoen officieel gepromoveerdi is naar de a-selectie van de Amsterdammers, gaat in een uitgebreid gesprek in op zijn opkomst bij Ajax en zijn rol in de ploeg van nu. Ook spreekt hij een opvallend hoge ambitie uit.

De in Amsterdam geboren middenvelder ziet in dat de stap naar het eerste elftal van Ajax voor sommige spelers net te hoog is. Zowel fysiek als mentaal wordt meer van spelers gevraagd tegenwoordig, vertelt de middenvelder in het gesprek met AjaxLife.nl. "Het is hier veel meer dan achter een bal aanrennen en wat geld verdienen", legt hij uit. "Hoe goed je ook bent, mentaal moet je eveneens sterk zijn." Voor Vos houdt het werk nooit op.

De lat legt Vos daarom erg hoog voor zichzelf. Zo spreekt hij een van zijn grootste dromen uit: "Ik wil bij Ajax de Champions League winnen en daarna de stap maken naar Real Madrid."  Daarbovenop komt dat hij bij Ajax graag een leidersrol inneemt in de toekomst. "Dat zit van nature wel een beetje in me. Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten veel energie kan geven aan het team." Vos snapt dat dit doel erg ver weg is momenteel, maar gelooft er stellig in dat het kan lukken op de lange termijn.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers