Toptransfer Van de Beek in gevaar? 'Real Madrid in problemen met Financial Fair Play'

Real Madrid komt mogelijk in de problemen door de Financial Fair Play-regels. De Spaanse topclub moet de komende periode voor bijna honderd miljoen euro aan spelers verkopen om de regels niet te overtreden. Dat meldt Marca. Real staat nu voor dit boekjaar op een negatieve transferbalans. 

De Koninklijke kocht afgelopen zomer voor meer dan driehonderd miljoen euro (!) aan nieuwe spelers, onder wie Luka Jovic, Éder Militão, Ferland Mendy en Eden Hazard. Er werd voor ongeveer honderd miljoen euro aan spelers verkocht, maar dat voorkomt niet de negatieve transferbalans. Het is uitgesloten dat Real komende zomer weer met geld gaat smijten. De club is eerst genoodzaakt om te verkopen. Brahim Díaz en Mariano Díaz staan naar verluidt sowieso op de transferlijst. 

Van de Beek

Volgens verschillende media waaronder De Telegraaf zou Real Madrid serieuze interesse hebben in Ajax-middenvelder Donny van de Beek. Of de financiële situatie in Madrid gevolgen heeft voor een eventuele transfer van de Ajacied naar Spanje, is onduidelijk.