Vermoedelijke opstelling Feyenoord in stadsderby: Trauner vervangt Geertruida

Feyenoord gaat zondagmiddag op bezoek bij stadsgenoot Sparta. De ploeg van Arne Slot deed goede zaken door De Klassieker te winnen voorafgaand aan de interlandbreak en wil die lijn voortzetten op Het Kasteel. Dit is de vermoedelijke opstelling van de club uit Rotterdam-Zuid!

Slot kan in ieder geval geen beroep doen op Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow en Quinten Timber. Geertruida haakte vroegtijdig af bij Oranje door een blessure, maar ook Gernot Trauner liep problemen op bij het nationale elftal van Oostenrijk. Hij trainde echter al mee met de selectie en lijkt fit genoeg om te spelen tegen Sparta.

Oussama Idrissi is ook niet inzetbaar, maar dat heeft te maken met een schrosing. De aanvaller pakte in De Klassieker zijn vijfde gele kaart en moet daardoor één wedstrijd op de tribune plaatsnemen. Trauner neemt naar alle verwachting de plek van Geertruida over, Igor Paixão vervangt Idrissi op de flank.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

Feyenoord-doelman vertrekt