Wijndal klaar voor Ajax-avontuur: "Het is de beste club van Nederland en daar wil je graag voor spelen"

Owen Wijndal is dinsdag officieel gepresenteerd bij Ajax. De linksback verlaat AZ na twaalf seizoen en gaat voor een avontuur bij de Nederlands kampioen. De Alkmaarders ontvangen tien miljoen euro voor de Oranje-international.

Wijndal groeide uit tot aanvoerder van AZ en trekt de deur na 142 officiële duels in het rood-wit van de Alkmaarders achter zich dicht. In 2017 maakte hij als zeventienjarige jongen zijn debuut en daarmee ging hij de boeken in als jongste AZ-debutant. De international tekent voor vijf jaar in Amsterdam. "Ik heb een fantastische tijd gehad bij AZ", aldus Wijndal.

"De mensen maken voor mij de club. En dankzij de vele prettige medespelers, trainers en andere collega's bij AZ, kijk ik terug op een heel mooie periode in mijn leven. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt. De tijd bij AZ heeft mij niet alleen als voetballer, maar ook als mens gevormd. Het afscheid nemen valt dan ook best zwaar. Maar als topsporter jaag ik mijn ambities na om alles uit mijn carrière te halen", laat Wijndal weten. "Bij Ajax krijg ik de kans om Champions League te spelen. En ook met het oog op het WK hoop ik een verstandige keuze te hebben gemaakt".

Ajax

De Oranje-international is trots om in Amsterdam te tekenen en heeft zin in zijn volgende stap. "Ik had meerdere opties, maar Ajax sprak mij vanaf het begin al heel erg aan. Ik wil hier graag spelen en dat is uiteindelijk gelukt. Het is de beste club van Nederland en daar wil je graag voor spelen". Ook bondscoach Louis van Gaal deed een goed woordje over zijn nieuwe club. "Toen ik hem sprak was hij erg positief en vertelde hij dat het een goede stap voor mij zou zijn. Hier kan ik ook Champions League spelen", zo deelt Wijndal.

Ajax-trainer Alfred Schreuder had ook zijn bijdrage. "Het gesprek met hem heeft mij heel erg goed gedaan en ik voelde mij direct enorm gewaardeerd. Dat heeft mij doen besluiten om mijn wens om een transfer te maken naar Ajax uit te spreken en na te jagen". Het Champions League-avontuur van Ajax liet hem dromen van het miljardenbal. "Het is een jongensdroom om op dat niveau te voetballen, dus ik kan niet wachten om te beginnen. Toen ze zo ver kwamen keken wij met zijn allen en dat was bijzonder. Daar wil je onderdeel van uitmaken", besluit de Ajax-aanwinst.