Diederik Boer helpt voormalig werkgever Ajax: ''Eerste bedankjes zijn al binnen, ja''

PEC Zwolle-doelman Diederik Boer had zaterdagavond een belangrijk aandeel in het gelijkspel (0-0) tegen landskampioen Feyenoord. De 37-jarige keeper heeft met zijn optreden zijn voormalig werkgever Ajax goed geholpen: de Amsterdammers staan weer op gelijke hoogte met Feyenoord. Na acht wedstrijden hebben de aartsrivalen allebei zestien punten. 

Appjes

''Appjes uit Amsterdam? De eerste bedankjes zijn al binnen, ja,'' vertelt de doelman in het Algemeen Dagblad. Boer speelde een belangrijke rol in de doelpuntloze remise. "Het leek aan het eind wel een schiettent op de kermis. De bal ging alle kanten op. Een paar schoten werden geblokt en ik pakte er ook een paar. Het is mijn werk, hè."

Verleden

Tijdens het duel werd de doelman regelmatig uitgefloten door Het Legioen. ''Op het laatste was mijn tijdrekken wel extreem inderdaad. Daarbij zocht ik wel de grens op. Het is dan aan de scheidsrechter om te bepalen hoe ver ik mag gaan,'' vertelde Boer aan FOX Sports. Het Ajax-verleden van de doelman waren de Feyenoord-supporters ook zeker niet vergeten. In het AD legt de keeper uit dat hij dit begrijpt. "Het hoort erbij. Ik hoor dat gefluit wel. Het heeft denk ik ook met mijn verleden bij Ajax te maken. Ik heb hier toen ook een Klassieker gekeept. Toen was de sfeer nog heter en grimmiger. Ik houd er wel van."

Boers reactie na de wedstrijd: