Fans FC Groningen boos om resultaten: "Ajax-huurling en dertiger kunnen niet scoren"

De fans van FC Groningen zijn niet blij met de behaalde resultaten van hun team en maken zich daarom grote zorgen. Dat schrijft Wim Masker, clubwatcher van de Groninger Gezinsbode. Het gebrek aan scorend vermogen baart de fans zorgen: er werd pas drie keer gescoord in vier wedstrijden.

Daarom ligt technisch directeur Mark-Jan Fledderus onder vuur: 'Onder supporters wordt het aankoopbeleid van Fledderus al aardig gefileerd. De nieuwe td zou veel te veel hebben geïnvesteerd in middenvelders en te weinig in scorende spitsen, heet het', zo stelt Masker. Groningen versterkte zich afgelopen zomer met Charlison Benschop, die de concurrent van Ajax-huurling Kaj Sierhuis moet zijn.

Scoringslast

Beide spelers wisten dit seizoen echter nog niet te scoren. 'De club moet het nu doen met een transfervrije dertiger en een huurling van Ajax die niet kan scoren, mopperen de supporters. Ze hebben meer vertrouwen in het eigen talent Romano Postema. Maar de spits is pas zeventien jaar en alle scoringslast op zijn jonge schouders leggen is niet reëel', vindt de journalist.

Voorzetten

Volgens Masker ligt de fout ook niet alleen bij Sierhuis en Benschop zelf: 'Ajdin Hrustic is niet de man die voorzetten van rechts geeft. Hij draait altijd naar binnen voor een schot, een pass of een steekpass. Aan de linkerkant is Mohammed El Hankouri een rechtsbenige dribbelaar. En niet bepaald iemand van de snelle voorzet. Op het moment dat hij die geeft staan de verdedigers vaak al klaar om die te verwerken.'