Arne Slot krijgt op z'n donder van José Mourinho: "Wellicht heeft hij gelijk"

Feyenoord won weliswaar één keer van AS Roma, maar werd door de nederlaag in Stadio Olimpico (4-1) uitgeschakeld in de Europa League. Na afloop van het duel in Rome vertelde José Mourinho iets aan Arne Slot: "Ik zei hem dat hij in plaats van Napoli en Manchester City ook naar Roma moest kijken, want hij heeft Roma niet goed genoeg bestudeerd", legde de Portugese coach uit voor de camera van ESPN.

AS Roma trok na verlenging over twee wedstrijden uiteindelijk aan het langste eind. De Italianen kwamen vroeg in de tweede helft op voorsprong via Leonardo Spinazzola. Feyenoord deed wat terug tien minuten voor tijd via Igor Paixão en was slechts één minuut (plus blessuretijd) verwijderd van een plek in de halve finale. Echter etaleerde AS Roma haar klasse met Paulo Dybala, die vlak voor tijd Justin Bijlow passeerde. In de verlenging klaarden de Italianen de klus en werd het door goals van Stephan El Shaarawy en Lorenzo Pellegrini uiteindelijk 4-1. 

Tekst gaat verder onder de video

José Mourinho leest Arne Slot de les

Na afloop foeterde Mourinho in de catacomben van Stadio Olimpico tegen collega Slot, die het verwijt kreeg zijn huiswerk niet te hebben gedaan voorafgaand aan het treffen met AS Roma in Italië. De Portugese vertelde dat hij Slot had toegebeten dat hij meer naar AS Roma had moeten kijken. De coach Feyenoord reageerde sportief voor de camera: "Je weet hoe dit soort dingen in de Italiaanse media gaan. En je weet ook hoe goed Mourinho erin is om spelers op scherp te zetten", begint Slot, die vervolgens vertelt over het onderonsje met de Portugees. "Hij vond dat ik misschien wat vaker naar Roma moest kijken in plaats van alleen naar Manchester City en Napoli. En wellicht heeft hij daar gelijk in, want zijn team heeft vandaag wel gevochten en gestreden. Want als je van dit Feyenoord kan winnen, moet je wel heel erg goed zijn", concludeert Slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers