KNVB gooit deur dicht voor pers en fans bij trainingen Oranje: "Wij worden gestraft voor slechte resultaten"

Met Ronald Koeman als nieuwe bondscoach heeft de KNVB ook buiten het veld een nieuwe weg ingeslagen. NOS-commentator Arno Vermeulen geeft bijvoorbeeld aan dat er onder Koeman geen open trainingen meer zijn, de spreektijd met spelers minder wordt en de pers krijgt geen toegang meer bij de aankomst van de internationals.

"Met het oude, open persbeleid dat onder Kees Jansma werd ingezet, hebben we de finale en de halve finale van het WK gehaald", stelt Vermeulen. "Het lijkt erop dat de pers - en daarmee ook het publiek - wordt gestraft voor de slechte resultaten, want de informatievoorziening rond Oranje loopt nu terug." Er zal ook geen persconferentie meer zijn als de selectie bekend wordt gemaakt. "Een kaalslag voor de media", zegt Vermeulen op de website van de NOS.

Oranje verzamelt vanaf nu in Zeist en dat komt de KNVB goed uit volgens Vermeulen. "Daar kunnen ze het makkelijk afgrendelen. Dat hele mediaspektakel bij de aankomst van de spelers is weg. Daar zijn we niet meer welkom. Geen Memphis Depay meer met een cowboyhoed of Eljero Elia in een camouflagepak."