Opmerkelijk: "Steven Berghuis mogelijk van de zomer naar Ajax"

Volgens journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen vertrekt sterkhouder Steven Berghuis aankomende zomer bij Feyenoord. Beide journalisten denken overigens dat Berghuis weleens naar Amsterdam zou kunnen verkassen.

Berghuis naar Ajax?

Verweij zegt het volgende in de voetbalpodcast van De Telegraaf: "Het is dramatisch voor Feyenoord als hij weggaat en iedereen weet inmiddels het prijskaartje wat hij heeft. Ga maar voor vier miljoen de kwaliteit van Berghuis terughalen, ik denk dat dit heel erg moeilijk is. Je kunt gaan huren, maar dan is het ook niet van jou zelf."

Valentijn Driessen gaat vervolgens verder over het onderwerp: "PSV wilde hem twee jaar geleden dolgraag. Mark van Bommel was heel ver met hem. Ik sluit ook niet uit dat wanneer Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg tekent, hij Berghuis haalt. Het zou me niet verbazen als Ajax op een gegeven moment interesse zou hebben. Ajax is altijd op zoek naar goede Nederlandse spelers, want dat heeft hun voorkeur. Deze is ook nog betaalbaar. Als Neres vertrekt, zou dat kunnen komen."

Oranje-international

"Ajax zit in een positie waarin ze door corona veel geld hebben verloren. Ze moeten eerst spelers verkopen voordat er aankopen kunnen worden gedaan. Dan zou een investering van vier miljoen voor een Oranje-international heel weinig zijn. Bij een club als Ajax moet je concurrentie hebben", sluit Driessen af. Supporters van de Amsterdammers zijn het overigens niet eens met Driessen: Ajax-fans zien Berghuis-transfer niet zitten

Feyenoord-doelman vertrekt