Hoge vraagprijs Bas Dost probleem voor geïnteresseerde clubs, Schalke 04 favoriet

Bas Dost heeft meerdere mogelijkheden om deze zomer Sporting Portugal te verlaten. Meerdere Europese clubs zijn geïnteresseerd, maar happen vooralsnog niet toe. Dit omdat de vraagprijs die de Portugese club voor ogen heeft te hoog is, zo meldt A Bola.

Volgens Portugese media moet Sporting Portugal komend seizoen bezuinigen en om die reden staat Dost op de nominatie om verkocht te worden. De 30-jarige aanvaller drukt met zijn hoge salaris flink op de begroting. Het contract van de spits loopt nog door tot 2021. Girondins Bordeaux, Schalke 04 en Sevilla zouden Dost graag binnen halen, maar willen niet voldoen aan de vraagprijs van 20 miljoen euro.

Schalke 04 favoriet
Ondanks dat Schalke voorlopig het bedrag niet wil betalen, lijkt het wel de grootste kanshebber om de ex-international in te lijven. De Duitse club werd afgelopen seizoen 14de in de Bundesliga en hoopt met een vernieuwde selectie op betere tijden. Dost maakte in 2016 de overstap naar de club uit Portugal en kwam sindsdien tot 93 doelpunten in 125 wedstrijden.