Zaakwaarnemer Szymański: "Hij keert niet terug naar Rusland"

Sebastian Szymański keert na dit seizoen niet terug bij zijn club Dinamo Moskou. Dat heeft Mariusz Piekarski, de zaakwaarnemer van de Feyenoord-huurling, bevestigd in het Poolse tv-programma Bez Ściemy. Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Szymański ligt.

Szymański speelt momenteel op huurbasis voor Feyenoord, dat de Poolse middenvelder voor ruim tien miljoen euro definitief kan overnemen. "De vraag waar Sebastian volgend seizoen speelt kan eind mei of begin juni beantwoord worden", steekt Piekarski van wal. "Hij is erg blij met deze transfer. Tot nu toe is het een schot in de roos gebleken".

"Nu de Eredivisie zijn einde nadert, voeren we meer en meer gesprekken. Normaal gesproken is Szymański eigendom van Dinamo Moskou natuurlijk, maar hij wil niet terug. Er is oorlog, er gelden sancties. We zullen zien hoe het loopt. Sebastian keert niet terug naar Rusland", aldus de zaakwaarnemer.

Afgelopen zomer stond de FIFA voetballers uit Rusland en Oekraïne toe om hun club tijdelijk te verlaten vanwege de oorlog in Oekraïne. Door dat protocol haalde Feyenoord afgelopen zomer Szymański binnen en een jaar daarvoor Guus Til, die destijds overkwam van Spartak Moskou. De kans is groot dat de wereldvoetbalbond komend seizoen opnieuw spelers tijdelijk laat vertrekken uit Rusland en Oekraïne. Op dit moment is daar nog geen duidelijkheid over.

Ook interessant