Feyenoord gaat in verhit oefenduel onderuit tegen FSV Mainz

Feyenoord heeft zaterdagmiddag in een oefenwedstrijd met 1-2 verloren van het Duitse FSV Mainz 05. Het duel diende ter afsluiting van het trainingskamp in Marbella.

De oefenpartij duurde in totaal 120 minuten (vier keer een half uur). Trainer Arne Slot stuurde een sterke formatie het veld in. Onder anderen Dávid Hancko, Mats Wieffer en Santiago Giménez verschenen aan de aftrap op het terrein van het Marbella Football Center.

Feyenoord kwam na 26 minuten spelen op achterstand door een goal van Jonathan Burkardt. Zo'n twintig minuten verdubbelde Silvan Widmer de voorsprong voor de huidige nummer 16 van de Bundesliga. Ondanks dat het een vriendschappelijke wedstrijd was, heerste er een verhitte sfeer op het veld en vonden er enkele opstootjes plaats.

Na rust werden bij Feyenoord reserves en jongelingen ingebracht, onder wie Gjivai Zechiël, Thomas van den Belt en Leo Sauer. In de 108ste minuut zorgde Van den Belt met een prachtig afstandsschot voor de aansluitingstreffer. Daar bleef het uiteindelijk bij.

Feyenoord keert zaterdag nog terug naar Rotterdam-Zuid. Volgende week zondag hervatten de mannen van Slot de competitie met een thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen.