Oei: Voormalig Utrecht-speler (21) voor rechter om seks met 15-jarig meisje

Oei: Voormalig Utrecht-speler (21) voor rechter om seks met 15-jarig meisje

Issa K. staat maandag voor de rechter omdat hij wordt verdacht van het hebben van seks met een minderjarig meisje. De 21-jarige speler van Cambuur deed dat in de periode dat hij bij FC Utrecht onder contract stond. Dat meldt onder meer het AD.

K. staat samen met vijf anderen terecht. De voetballer zou tussen juni 2015 en augustus 2015 seks met het meisje (15) hebben gehad. Zijn advocaat, Kenneth Jap-A-Joe, bevestigt de aanklacht. Hij wil alleen niets kwijt over de zaak: "Dat is niet in het belang van mijn cliënt. Tot de openbare zitting van maandag kan ik er niets over zeggen."

Cambuur en FC Utrecht weten van niets

Cambuur verklaart via woordvoerder Ruben Sijtsma niet op de hoogte te zijn geweest van de strafzaak van K. "We willen de strafzaak van maandag ook eerst afwachten voor we er inhoudelijk iets over gaan zeggen. We gaan natuurlijk wel met Issa om tafel om dit met hem te bespreken." Ook FC Utrecht, de club waarvoor K. in 2014 zijn debuut maakte tegen Feyenoord, zegt niet op de hoogte te zijn (geweest) van de zaak.

K. begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Vitesse, om vervolgens via FC Utrecht en een jaartje (op huurbasis) bij FC Emmen bij Cambuur te belanden. Voor de nieuwsgierigen onder ons: via Google heb je K.'s volledige naam zo gevonden...