Derksen en Gijp begrijpen Koeman: 'Maar Memphis komt niet in vorm'

René van der Gijp en Johan Derksen begrijpen dat Ronald Koeman vasthoudt aan Memphis Depay. Toch denkt het tweetal niet dat de spits het tegen Oostenrijk wel gaat laten zien. 

Koeman maakte maandag aan alles speculaties een einde, door te verklappen dat Depay 'gewoon' in de basis van Oranje blijft. Gijp snapt de keuze van Koeman wel. "Je bent door naar de volgende ronde. Dan wil je toch geen scheve gezichten in de selectie krijgen. Je moet gewoon lekker met Memphis in de spits spelen”, legt hij uit. Volgens Gijp in de hoop dat 'hij er één of twee maakt', om zo uit zijn vormdip te komen. De analist zal het wel begrijpen als de bondscoach een andere wissel toe zou passen. "Ik zou alleen wel die Simons een keertje aan de kant houden. Even tot rust komen." Voor hem in de plaats zou dan Joey Veerman moeten komen, stelt Gijp.

Geen vertrouwen in Depay

Derksen heeft geen vertrouwen in een betere vorm van Depay dit EK. "Je zou Memphis kunnen vervangen. Als je twee keer slecht speelt, kan dat een reden zijn om hem eruit te halen", meent hij. "Ik geloof er ook niet in dat hij morgen beter gaat spelen, want hij heeft de vorm niet. Maar ik houd wel van trainers die heel lang achter hun spelers blijven staan", aldus Derksen.

Dit EK wist Depay nog geen doelpunt of assist achter zijn naam te zetten. De 94-voudig international krijgt dan ook veel kritiek op zijn spel.

Feyenoord-doelman vertrekt