Arno Vermeulen verwacht weinig van Ajax dit seizoen: "Ik zie ze om plaats drie spelen"

Arno Vermeulen denkt dat Ajax komend seizoen geen gooi kan doen naar de landstitel. Volgens de NOS-voetbalcommentator zijn Feyenoord en PSV op dit moment 'veel verder' dan de Amsterdammers.

Ajax-trainer Maurice Steijn liet afgelopen weekend na het verloren oefenduel met RSC Anderlecht (3-0) weten dat er drie à vier versterkingen nodig zijn om aanspraak te maken op het kampioenschap. "Bij Feyenoord en PSV kun je acht, negen namen wel op papier zetten. Bij Ajax is er op dit moment geen geraamte. Dat is een veeg en problematisch teken. Dan ben je als trainer nog wel een paar maanden zoet", stelt Vermeulen in gesprek met de NOS.

"Feyenoord investeert in spelers met eredivisie-ervaring en dat pakt goed uit", vervolgt de commentator, die daarmee doelt op de komst van onder anderen Ramiz Zerrouki en Calvin Stengs. "Ajax lijkt de Eredivisie niet interessant te vinden en zoekt het daarbuiten met veel buitenlandse spelers. Ze worden veel met spelers in contact gebracht, maar uiteindelijk gebeurt er niet veel. Blijkbaar hebben ze moeite om de juiste versterkingen te vinden. En waar blijven de eigen talenten? Vooral aanvallend breekt er weinig door. Ajax moet met zo'n jeugdopleiding toch wel een goede buitenspeler kunnen opleiden?"

Vermeulen ziet dat Ajax momenteel achterloopt op de concurrentie in de Eredivisie. "Ik schat Feyenoord op dit moment het hoogste in, daarachter PSV en dan een gat naar Ajax, FC Twente en AZ. Daartussen zie ik weinig verschil. Ik zie Ajax om plaats drie spelen in plaats van het kampioenschap, tenzij er nog geweldige spelers bijkomen. Eind juli is één ding duidelijk: Feyenoord en PSV zijn veel verder dan Ajax".

Voor Ajax gaat het nieuwe Eredivisie-seizoen zaterdag 12 augutus van start, met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Een week daarvoor strijden landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Ook interessant