"Ik vind het discutabel dat Ajax hem wil halen, hoe goed hij ook is"

Mike Verweij begrijpt niet dat Ajax Eduard Spertsyan, middenvelder van FK Krasndor, probeert in te lijven. De clubwatcher van De Telegraaf vindt het ethisch onverantwoord van de Amsterdammers om zaken te doen met een Russische club.

"Ik vind het discutabel dat Ajax Spertsyan wil", stelt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Het is natuurlijk gewoon een beursgenoteerd bedrijf dat stelt een hoge standaard te hebben als het aankomt op normen en waarden. Ik vraag me echt af of je als Nederlandse club zaken moet doen met Krasnodar. Ik vind het heel gek dat Ajax zaken wil doen met een Russische club. Ik weet dat je het kan uitleggen als het 'bevrijden' van een speler uit de Russische competitie".

"Maar Premier League-clubs hebben bijvoorbeeld ook al gezegd dat er geen zaken worden gedaan met Rusland, terwijl je ook enkele Italiaanse clubs dat standpunt ziet innemen. Ik vind eigenlijk dat Ajax ook dat standpunt moet hebben; hoe goed die Spertsyan ook is. Misschien dat Ajax de redenatie hanteert dat hij ‘verlost’ moet worden van Rusland, maar dat weet ik nog niet", aldus de Ajax-volger.

Ajax is al een tijdje geïnteresseerd in de diensten van Spertsyan. Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat de Amsterdammers een bod van ruim tien miljoen euro hebben uitgebracht op de 23-jarige middenvelder. De bal ligt nu bij Krasnodar.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers