Kroatische media melden 'done deal' rondom Ivanusec

In Kroatië is men inmiddels ook zeker: Luka Ivanusec gaat speler worden van Feyenoord. De transfersoep rondom de Kroaat nadert zijn einde en volgens Jutarnji staat inmiddels écht niets een overstap meer in de weg.

Dat betekent dat de Rotterdammers éindelijk beet hebben en mogelijk de gewenste aanvallende impuls in huis halen. De stadionclub liet in de eerste twee Eredivisie-wedstrijden vier punten liggen en dat had volgens de kenners voornamelijk te maken met het gebrek aan grote kansen, maar dat probleem zou met Ivanusec verholpen kunnen worden.

Het is nog niet duidelijk wanneer Arne Slot zijn nieuwe aanwinst kan verwelkomen in De Kuip, omdat Dinamo Zagreb nog actief is in een Europese voorronde. Na de uitschakeling tegen AEK Athene wacht donderdag een duel tegen Sparta Praag om groepsfase van UEFA Europa League veilig te stellen. De Rotterdammers maken een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro over en dragen een percentage van 15% af bij een eventuele transfer uit Rotterdam-Zuid. 

Eerder werd ook al duidelijk dat Slavia Praag afscheid gaat nemen van Ondrej Lingr, want de middenvelder gaat ook naar Feyenoord. Er heerste toen een beetje twijfel over de haalbaarheid van Luka Ivanusec én Oussama Idrissi, maar dat lijkt geen issue te zijn voor Dennis te Kloese.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers