'Ultiem blij' Telstar heeft positief nieuws voor Ajax: Bijna twee keer zoveel uit-supporters welkom

Telstar krijgt in de TOTO KNVB Beker bezoek van Ajax. De kaarten voor de wedstrijd zijn erg in trek en binnen no-time waren alle kaarten voor het bekerduel verkocht. De club uit Velsen-Zuid had ook een aangename verrassing voor Ajax, want in plaats van met 350 supporters mogen zij met 650 fans afreizen naar het Rabobank IJmond Stadion.

Telstar heeft extra plekken weten de creëren op de Noord-Tribune. Daardoor zijn er 1.600 kaarten meer verkocht aan de eigen aanhang. Dit zorgde voor een idee bij de club. De Zuid-Tribune, waar het uitvak zich bevind, zal ook uit worden gebreid. "Goed voor 300 extra plaatsen, waardoor Ajax nu met 650 man op bezoek kan komen", zegt een woordvoerder van de club tegen De Telegraaf.

"Daar zijn we ultiem blij mee"
Sinds het ombouwen van de tribune aan de Oostzijde van staplaatsen naar zitplaatsen zijn er niet meer zoveel supporters in het stadion geweest. Normaal gesproken kent het Rabobank IJmond Stadion een capaciteit van 3.260. Voor deze bekerwedstrijd wordt dat dus verhoogd naar ongeveer 5.200 plaatsen. "Daar zijn we ultiem blij mee en zorgt voor een flinke recette", zegt de woordvoerder.