Zo verliepen de laatste vijf edities tussen Nederland en België

Aanstaande zondag neemt het Nederlands elftal het in de laatste speelronde van de Nations League op tegen België. Nederland neemt in de Johan Cruijff Arena als groepshoofd de favorietenrol op zich, maar kan rekenen op weerstand van de Belgen. Voetbalflitsen ging terug in de tijd om de laatste vijf edities tussen Nederland en België nog eens uit te lichten.

3 juni 2022 België 1-4 Nederland

In de eerste groepswedstrijd in de Nations League stond er een uitduel op het programma voor Nederland in België. Als favoriet en met het thuisvoordeel werd er van tevoren vooral aan België gedacht als winnaar, maar niets bleek minder waar toen er aan het einde van de wedstrijd een 1-4 winstpartij voor Nederland op het scorebord stond. De elf van Louis van Gaal speelde mooi en verzorgd voetbal en wist België van de mat te spelen. Het waren Steven Bergwijn, Memphis Depay (2x) en Denzel Dumfries die voor de doelpunten tekenden. België deed nog wat terug met een doelpunt van Michy Batshuayi in de 93e minuut.

16 oktober 2018 België 1-1 Nederland

In een vriendschappelijk duel tussen België en Nederland opende België als favoriet in eigen huis al vroeg in de wedstrijd de score. Het was Dries Mertens die in de vierde minuut de bal op de volley nam en deze op fraaie wijze achter doelman Jasper Cillessen in het net zag verdwijnen. Het leek een lange avond te gaan worden voor Oranje, maar het was Arnaut Danjuma die zijn eerste doelpunt voor het Nederlands efltal in de 27e minuut wist te score. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

9 november 2016 Nederland 1-1 België

Nederland en België namen het in een vriendschappelijk duel in 2016 voor de 126e keer tegen elkaar op. Stijn Schaars en Vincent Janssen moesten beide in de eerste helft al afhaken met een blessure en zagen vanaf de bank toe hoe Davy Klaassen in de 38e minuut een strafschop verzilverde na een overtreding van Jan Vertonghen op Jeremain Lens. Yannick Carrasco bepaalde de eindstand door België in de 81e minuut met een dwarrelbal op 1-1 te zetten.

15 augustus 2012 België 4-2 Nederland

Na een rampzalig verlopen EK was Nederland op zoek naar stabiliteit. In een oefenduel met België, die zich niet wist te plaatsen voor datzelfde EK, ging de ploeg van bondscoach Louis van Gaal echter opnieuw onderuit. Na de 1-0 van Christian Benteke wist Nederland het lang spannend te houden met doelpunten van Luciano Narsingh en Klaan-Jan Huntelaar, maar zag Oranje Romelo Lukaku en Jan Vertonghen de eindstand bepalen: 4-2.

29 mei 2004 Nederland 0-1 België

In de voorbereiding op het EK in Portugal nam Nederland het in eigen huis op tegen België. Nederland ging als favoriet de wedstrijd in omdat België zich niet wist te plaatsen voor het eindtoernooi. Desondanks wist de elf van Dick Advocaat het niet te bewerkstellen om de winst naar zich toe te trekken. Het was Bart Goor die vanaf elf meter raak wist te schieten en de wedstrijd zag eindigen in een 0-1 winstpartij voor de Belgen.