Bizar! Napoli is tikkende tijdbom: voorzitter en ultra's lijnrecht tegenover de spelers

Het gaat niet goed met het Italiaanse Napoli, waar onder andere oud-Eredivisie-spelers Dries Mertens, Hirving Lozano en Arek Milik onder contract staan. De laatste vijf wedstrijden werden niet gewonnen en de ploeg staat zevende in de competitie. Dit tot ontevredenheid van de voorzitter en fans, die wel erg ver gaan om dat te laten blijken.

Napoli wist achtereenvolgend niet te winnen van SPAL (1-1), Atalanta (2-2), AS Roma (2-1), Red Bull Salzburg (1-1) en Genoa (0-0). Na de confrontatie in de Champions League met Salzburg wilde voorzitter Aurelio De Laurentiis de spelersgroep een week op afzondering sturen. Dit weigerde het team en vertrok na de wedstrijd gewoon naar huis. De voorzitter was woedend en dreigde alle spelers op de transfermarkt te gooien. Hij benadrukt dat de groep niet moet denken dat hij het niet meent. 

Inbraak bij Allan en Zielinski
Het gaat van kwaad tot erger bij de club, want nu laten ook de Ultra's van zich spreken. Het gaat zelfs zo ver dat bij middenvelder Allan werd ingebroken en alles kort en klein werd geslagen, dat terwijl zijn vrouw en kinderen thuis waren. Ook in de auto van de vrouw van Piotr Zielinski werd ingebroken. De vrouw van de middenvelder deelde een emotionele oproep op social media: "GENOEG! Dit loopt uit de hand. Ik word op social media en tijdens het winkelen uitgescholden. Mijn kinderen waren doodsbang nadat er in de auto werd ingebroken."

Bodyguards
De spelersgroep voelt zich inmiddels niet meer veilig voelen in de stad, zo meldt Corriere dello Sport. Verdediger Kalidou Koulibaly zou zelfs bodyguards hebben ingehuurd zodat hij de veiligheid van zijn gezin kan garanderen en de vrouw van Lorenzo Insigne zou de stad ontvlucht zijn. 

Napoli staat na 12 wedstrijden in de Serie A op de zevende plaats. De club staat al 13 punten achter op koploper Juventus. In de Champions League gaat het een stuk beter. Daar staan de Napolitanen op de tweede plaats en zijn bijna zeker van de volgende ronde.