"Ik heb overwogen om weg te gaan bij Manchester United voor de komst van Ten Hag"

Marcus Rashford heeft overwogen om te vertrekken bij Manchester United voor de komst van Erik ten Hag, dat vertelt de Britse superster tegen The Times zondag. De 25-jarige Engelse aanvaller werd vorige zomer gelinkt aan een transfer naar Paris Saint-Germain, maar inmiddels heeft Rashford zijn contract in Manchester verlengd tot medio 2028.

Voordat Ten Hag de hoofdtrainer werd van Manchester United, stonden Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick aan het roer. "Zij gebruikten me wel eens op andere posities, dat maakte me diep ongelukkig", legt de superster uit. "Soms verlies je je plezier in het voetbal en dat was bij mij het geval." 

Deze slechte periode voor Rashford heeft hem aan het twijfelen gebracht over zijn toekomst in Manchester: "Dat hoort bij het voetbal." Maar de komst van de oud-trainer van Ajax heeft Rashford er toch van overtuigd om een nieuw contract te tekenen. "Hij kwam op het goede moment naar de club, die timing heeft me enorm geholpen." De linksbuiten looft de werkethiek van Ten Hag en is erg te spreken over zijn tactische keuzes.

In 35 Premier League-wedstrijden, waarvan 32 als basisspeler, kwam Rashford 17 keer tot scoren. Ook was hij vijf keer de aangever bij een doelpunt. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers