Lazio onderneemt actie tegen eigen supporters wegens racisme: "Onmiddellijke stappen worden ondernomen"

SS Lazio gaat maatregelen nemen tegen racisme onder de eigen fans. Dat heeft de club maandagavond laten weten in een statement op de eigen website. De Italianen kregen onlangs een waarschuwing van de UEFA, omdat de supporters van Lazio zich racistisch zouden hebben uitgelaten in een Europa League-wedstrijd. 

"Benadrukkend dat de reputatie en traditie van de club verdedigd zullen worden, kondigt de club aan dat er onmiddellijk stappen ondernomen worden om de verantwoordelijken te identificeren en uit het stadion te weren", schrijf Lazio. De club staat bekend om de (extreem)rechtse aanhang. Maandag liet de UEFA weten een onderzoek te starten naar mogelijk racistisch gedrag tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Lazio en Stade Rennes van afgelopen donderdag. 

Onlangs sprak FIFA-voorzitter Gianni Infantino zich tijdens het FIFA-gala uit tegen racisme, wat vooral in de Italiaanse competitie een groot probleem vormt. Stervoetballers Romelu Lukaku van Internazionale en Kalidou Koulibaly van Napoli werden onlangs nog het slachtoffer van racistische spreekkoren. 

Vorig seizoen: Koulibaly is woest na racistische spreekkoren tijdens Internazionale tegen Napoli.