‘Denk dat Engelse clubs veel geld voor Brobbey gaan betalen’

Mike Verweij is ervan overtuigd dat Brian Brobbey een goede toekomst tegemoet gaat. De afgelopen weken was er redelijk wat kritiek op de 21-jarige Ajax-spits, maar in het verloren duel met Brighton & Hove Albion zag Verweij dat Brobbey momenteel vooral veel pech heeft. 

In het duel was de spits bijna trefzeker, zo vloog een doelpoging van hem van paal naar paal en werd deze vervolgens weggewerkt door een speler van Brighton. “Dat is illustrerend voor de fase waarin hij nu zit. Maar het is niet zo dat hij er plotseling niets meer van kan; eerder vloog bijna iedere kans erin”, vertelt Verweij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf.

Roberto de Zerbi won afgelopen donderdag met zijn Brighton & Hove Albion van Ajax (0-2), maar had goede woorden over voor Brian Brobbey. Volgens Verweij gaan een aantal Engelse clubs zich in de nabije toekomst melden om de spits voor een flink bedrag naar Engeland te halen. “Met zijn kracht maakt hij toch heel veel indruk. Ik denk echt dat er Engelse clubs komen die heel veel voor hem gaan betalen.” 

Ook interessant