Bekervoetbal op donderdag; Bijzondere avond voor Pröpper, Ajax-beul niet in actie

Donderdag stonden de laatste twee wedstrijden van de achtste finales van de TOTO KNVB Beker op het programma. Vitesse ontving én won in eigen huis van de amateurs van AFC (1-0), terwijl Ajax-beul Hercules niet in actie kwam tegen Cambuur Leeuwarden door een onbespeelbaar veld.

In de GelreDome werd met nipte cijfers gewonnen, maar desondanks was het voor de Arnhemmers een avond met een aantal hoogtepunten. Allereerst is het feit dat de lappenmand weer leegstroomt iets wat men optimistisch stemt, omdat de ploeg van interim-manager Edward Sturing zich nog altijd in de onderste regionen van de Eredivisie begeeft. Daarnaast was Davy Pröpper fit om te spelen én maakte hij ook nog de eerste en enige treffer van de avond.

Pröpper na lange afwezigheid weer belangrijk voor Vitesse

Duel tussen Hercules en Cambuur afgelast

Het was aan Hercules en Cambuur Leeuwarden om de achtste finales af te sluiten, maar zij kwamen niet in actie. Donderdagmiddag keurde Jeroen Manschot, de scheidsrechter uit het nationale gilde die het minst ver van Sportpark Zoudenbalch woont, het veld nog goed. Een paar uur later was de stand van zaken volledig anders en bleek dat het veld onbespeelbaar was en daardoor kon de veiligheid van de spelers niet gewaarborgd worden, aldus een statement vanuit de KNVB.

Geplaatste ploegen voor kwartfinales TOTO KNVB Beker

ADO Den Haag, FC Groningen, AZ, NEC, Fortuna Sittard en Vitesse zijn daardoor al geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Feyenoord en PSV maken woensdag 24 januari uit welke ploeg zich bij dat rijtje voegt en de amateurs van Hercules en KKD-ploeg Cambuur doen dat op dinsdag 23 januari. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers