Europese giganten azen op Hancko: "Wil eerst nog met Slot praten"

Een aantal grote clubs in Europa willen zich gaan versterken met David Hancko, aldus het zaakwaarnemerskantoor van de verdediger. Feyenoord wil de Slowaak vanzelfsprekend behouden en Branislav Jasurek, die werkzaam is bij het kantoor, spreekt zich uit over de huidige gang van zaken.

In gesprek met Nova, een medium in Slowakije, wordt duidelijk dat giganten als Liverpool en Paris Saint-Germain serieus kijken naar de mogelijkheden. Jasurek bevestigt dat zij niet de enige kandidaten zijn. "Als bureau hebben we niet alleen contact met deze twee clubs, maar ook met anderen die de situatie van Dávid volgen", begint de belangenbehartiger.

"Ik schat de kans dat Dávid in Rotterdam zal blijven 80-90%, omdat Feyenoord vecht voor de Champions League en de mensen binnen Feyenoord weten dat Dávid Hancko in de zomer verkopen beter is dan nu", vult hij snel aan. Daarnaast is Hancko ook niet van plan om een stap terug te doen en daardoor ligt de lat ook hoog voor zijn management. "Het zou een van de grote clubs moeten zijn. Hij zal zeker niet van Feyenoord, dat in de Champions League gaat spelen, naar een club gaan die in rechterrijtje van de Eredivisie gaat spelen."

Vertrouwen in Slot

"Dávid wil eerst nog met de coach praten. Wij geloven dat hij in de zomer het beste op sportief gebied zal kiezen, vergelijkbaar met wat er gebeurde met Sparta Praag, dat hij verkoos boven andere teams. Zo ook met Feyenoord dat hij verkoos boven andere en financieel lucratievere aanbiedingen", benadrukt Jašurek. "Als hij overstapt, zal dat zeker geweldig zijn, want hij gaat naar een grote club. Maar ook als hij niet overstapt, denk ik dat Dávid gelukkig is in Rotterdam."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers