Slot: "Ik denk dat Ajax veel betere spelers heeft dan iedereen roept"

Arne Slot denkt dat de spelers van Ajax meer kwaliteit hebben dan de buitenwacht doet vermoeden. De trainer van Feyenoord zag na de aanstelling van John van 't Schip een ommekeer in Amsterdam.

"Ik denk dat Ajax veel betere spelers heeft dan iedereen roept", vertelt Slot in de YouTube-serie Bij Andy in de auto!. "Dat zie je ook bij een enkeling al terug sinds John van 't Schip de trainer is".

"Ik geloof er ook heel erg in dat het team het individu goed maakt", gaat de 45-jarige oefenmeester verder. "Dus hoe beter het team samenspeelt... En om ze beter samen te laten spelen, heb je ook een trainer nodig die misschien wat langer met die gasten aan de slag is".

Volgens Slot heeft Maurice Steijn, die eind oktober vertrok bij Ajax, daar erg kort de tijd voor gehad. Tegelijkertijd ziet hij dat er het een en ander is veranderd in Amsterdam sinds Van 't Schip is ingestapt. "Vanaf het begin zag je volgens mij dat het voetbal alweer een stukje leuker werd. De laatste weken werd het weer wat minder, maar ik denk dat Ajax de tweede seizoenshelft een veel betere indruk achter gaat laten dan de eerste seizoenshelft".