Feyenoord gaat voor Premier League-back: 'technische hart geeft groen licht'

Feyenoord gaat deze winter nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe rechtsback. Volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908 hebben de Rotterdammers zich woensdag concreet gemeld bij Nottingham Forrest voor rechtsback Neco Williams.

Feyenoord heeft goede hoop op een snelle overeenkomst met de huidige nummer vijftien van Engeland. De Rotterdammers zetten in op een huurdeal, met een optie tot koop. 'De naam van Williams is bij Feyenoord ter beoordeling gelegd door het scoutingsdepartment, waarna er op technisch én bestuurlijk vlak knopen doorgehakt zijn: de rechtsback is relatief haalbaar en lijkt optimaal binnen de spelprincipes van de Rotterdammers te passen', aldus 1908.

Jeugdproduct van Liverpool

Williams is een aanvallende rechtsback, die nog een contract tot medio 2026 heeft bij en in Nottingham. Daar is hij echter geen vaste waarde. Na een eerder mislukte verhuurperiode bij Fulham en het uitblijven van een echte doorbraak bij Liverpool, waar hij opgeleid werd, zou Feyenoord zijn vierde club kunnen worden. De 22-jarige international van Wales speelde dit seizoen elf Premier League-duels, waarvan hij vier keer aan de aftrap verscheen. Hij was goed voor één assist.

Waarom wil Feyenoord een rechtsback?

Afgelopen zomer haalde Feyenoord met Bart Nieuwkoop de beoogde back up van Geertruida en indirect Trauner binnen. Laatstgenoemde is regelmatig geblesseerd en verkeerde ook dit seizoen al even in de lappenmand. Geertruida kan de plek van Trauner in dat geval vaak opvullen, maar met de tegenvallende prestaties van Nieuwkoop, lijkt Slot op zoek te zijn naar een nieuwe rechtsback die wel aanhaakt bij het hoge niveau en tempo van de regerend landskampioen. Neco Williams past met zijn loopvermogen, snelheid en ervaring in de Premier League perfect in dat plaatje. 

Of Williams zelf ook open staat voor een overstap naar Rotterdam is nog onbekend. De Rotterdammers zullen waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten, daar Liverpool twee jaar terug nog 20 miljoen voor de back kreeg.